subota, 15. siječnja 2011.

Kinez u Zagrebu dilao hladno oružje
Zagrebačka policija zaplijenila je više tisuća komada raznog zabranjenog hladnog oružja koje je ilegalno uvozio i preprodavao vlasnik kineskog dućana.

Riječ je o oružju kolokvijalno zvanom šurikeni, nunčake, teleskopske palice i bokseri koje se na veliko prodavalo po cijeni od 10 do 25 kuna. U uličnoj preprodaji ti su zabranjeni predmeti često dosezali i pet puta veću cijenu.

Policijskom analizom utvrđeno da se navedenim oružjem koriste mlađe osobe evidentirane za prekršaje s elementima nasilja, ali i pripadnici navijačkih skupina, kazao je Damir Maričić iz sektora zagrebačke kriminalističke policije. Akciju otkrivanja distributera i zaplijene policija obavila zajedno s carinom i državnim inspektoratom, nakon što je veći broj takvih predmeta zaplijenjen u predblagdansko vrijeme.

Rekordna količina oružja pronađena je kod Kineza koji već šest godina živi u Hrvatskoj, a ilegalne je predmete uvozio uz lažne deklaracije i tarifne brojeve. Od njega je oduzeto 36 teleskopskih palica, 895 boksera, 653 šurikena, 376 nunčaka i čak 6005 noževa ‘skakavaca’.

Na uvoznim deklaracijama stajalo je, primjerice, da se radi o štapovima za pomoć pri hodu, kazao je Marko Kolar iz Carinarnica Zagreb.

Uvoznik je u prekršajnom postupku kažnjen s ukupno 82 tisuće kuna, a prekršajno su kažnjeni i svi kod kojih je ilegalno oružje pronađeno. (H)

Preneseno sa: link

Nema komentara:

Objavi komentar