petak, 17. lipnja 2011.

Miši Kovaču liječnici 
zaustavili srce na četrdeset minuta





Miši Kovaču liječnici 
zaustavili srce na četrdeset minuta

Neokrunjeni kralj hrvatske estrade Mate Mišo Kovač u ponedjeljak je podvrgnut operacijskom zahvatu srca tijekom kojega mu je ugrađena trostruka premosnica. Naime, legendarni pjevač oko Uskrsa je doživio srčani udar i još tada je završio na operacijskom stolu kada su mu liječnici morali ugraditi dva stenta.

- Ta operacija mu je spasila život! No, sada je morao biti podvrgnut još jednoj. Dobro se oporavlja, a Ivana i ja hrabrimo jedna drugu da budemo jake i sve prebrodimo. To je sve što vam mogu reći jer ovih dana ne mogu normalno ni razmišljati – potresenim glasom rekla nam je Mišina supruga Lidija Kovač. Suprotno pisanju nekih medija, potvrdila nam je da druga operacija Mišinog srca nije bila iznenadna niti je on hitno operiran, već je bila isplanirana prije mjesec dana.

- Mišo već godinama odlazi na redovite pretrage i žao mi je što mu liječnici nikada nisu napravili detaljne pretrage srca, snimali koronarne žile i slično. Zato je i došlo do ovoga. No, čim se oporavi, moj suprug otkrit će svoju priču - kazala nam je gospođa Kovač.

Mišo Kovač je tegobe i bolove u području prsišta osijećao posljednje dvije godine, a sve je kulminiralo prije mjesec dana kada je doživio infarkt , te su mu u KB Sveti duh ugrađeni stentovi. No to je, doznajemo, bilo samo privremeno rješenje jer pjevaču su bile začepljene sve tri krvne žile srca. Naime, bolovi u prsištu ponovo bi se javljali i pri najmanjem naporu, pa je Mišo u ponedjeljak primljen na odjel kardiokirurgije KBC-a Zagreb.

Kako bi uklonili smetnje u protoku krvi pjevaču je učinjena trostruka premosnica, a doznajemo da ga je operirao doc. Vedran Čorić. Krvne žile za premosnicu uzete su iz Mišinih nogu, a zahvat je trajao gotovo pet sati. Srce pjevača bilo je zaustavljeno četrdesetak minuta. Iz bolnice, kažu, nakon zahvata se pacijent uspješno oporavlja na jedinici intenzivnog liječenja. Budan je i komunicira, no još je malo „umoran“ od teškog zahvata koji je preživio.

Mišini obožavatelji zabrinuli su se za zdravlje svoga idola još preklani kada je bio hospitaliziran u zagrebačkoj bolnici “Sestre milosrdnice” zbog problema s vrtoglavicama i zujanjem u ušima. Bilo je to netom prije njegova velikog humanitarnog koncerta u Areni Zagreb koji je tada postao upitan. No, Mišo se oporavio i nekoliko dana poslije gotovo tri sata prepunu Arenu držao na nogama i ponovno dokazao da je neuništiv.

U studenom prošle godine legenda hrvatske glazbene scene opet je javnost digao na noge kada je ponovno zavšio u bolnici, no njegova kći Ivana Kovač brzo je sve umirila. – Tata je dobro, sve je u redu. Baš kao i prije godinu dana, bio je na redovitim pretragama. Nalazi su dobri, a tata se osjeća kao dječak – rekla je tada Ivana. No, čini se da su liječnici bili previdjeli jednu vrlo bitnu stvar, a to je da je srce popularnog pjevača s uspješnom karijerom dugom 40 godina bilo jako oslabjelo. Najveća želja njegova obitelji sada je da se Mišo što brže oporavi i da 16. srpnja svi zajedno proslave njegov 70. rođendan.

Komentar članka u Večernjem listu

17.06.2011. u 07:45h Neće nikada,hahaha je napisao/la:
Karizmatični simbol Šibenika i Dalmacije. Za mene koja sam udana za dalmatica, LEGENDA.

Dragi Mišo.

Ne pokušavaj upucati se više
na zidinama Šibenika tvoje ime piše.
Zlatnim slovima uklesan si u me
od tvog glasa drhte dalmatinske šume.

Želim ti sreću u životu
vino, bakalar i ljepotu.
Sunce našeg neba neka tebe grije
dok ti se Bog s neba smije.

Nema komentara:

Objavi komentar