četvrtak, 26. svibnja 2011.

Liječnik: Fidel Castro živjet će 140 godina!


BIVŠI kubanski vođa Fidel Castro koji će u kolovozu ove godine navršiti 85 godina, mogao bi doživjeti čak 140 godina, rekao je jedan od njegovih bivših liječnika Eugenio Selman-Housein na Međunarodnom seminaru stogodišnjaka koji se održava u Havani. Na Kubi živi više od 1550 osoba koje imaju preko sto godina, a prosječni životni vijek je 76 godina za muškarce te 80 godina za žene.

"Unatoč ozbiljnim zdravstvenim problemima Fidel Castro živjet će 140 godina", ustvrdio je Selman-Housein, koji je bio na čelu liječničkog tima bivšeg kubanskog predsjednika. "Kuba je idealna zemlja u kojoj možete doživjeti 120 godina. Njihova vlada jedina je u svijetu koja se brine za te ljude", dodao je liječnik.

Havana Journal javlja da kubanski "Klub 120-godišnjaka", ima i najstarijeg muškarca na svijetu. Radi se, tvrde članovi kluba, o Benitu Martinezu Abaganu koji službeno ima 119 godina i što ga čini najstarijim muškarcem na svijetu, no on tvrdi da ima 123 godine što pokazuju i njegovi dokumenti, međutim dužnosnici sumnjaju u vjerodostojnost tih dokumenata.

Razlog dugog životnog vijeka Kubanaca je besplatni zdravstveni sustav.

Nema komentara:

Objavi komentar